Local Delivery uitschakelen voor een domein

Als je een domein op je DirectAdmin server toevoegt wordt hier standaard een maildienst voor opgestart. Dit kan voor problemen zorgen als een ander maildomein op deze server mail wilt sturen naar je domein waarvan de mail NIET op deze server is gehost. Deze mail gaat namelijk lokaal proberen afgeleverd te worden, waardoor je een melding als de volgende krijgt:

SMTP-error (550) Recipient could not be added (No such recipient here).

Dit kan je eenvoudig oplossen door het maildomein van je domein uit te schakelen. Hiervoor log je in als de gebruiker waar je domein ondervalt en navigeer je naar de optie 'DNS Management', te vinden onder 'Account Manager'. Hier heb je de optie 'Modify MX records', als je daar op klikt zie je dat de optie 'Use this server to handle my e-mails. If not, change the MX records and uncheck this option.' ingeschakeld is. Schakel deze uit en je probleem is opgelost.